A Világkupa-értékelésben T3-as kategória-győzelemmel és egy abszolút hetedik hellyel, a magyar bajnokságban abszolút harmadik hellyel zárta a HunGarian Baját, a Világkupa idei hatodik és a magyar bajnokság negyedik futamát Juhász Gábor.

“Csodálatos érzés így beérni a célba! Alig tudom felfogni, hogy sikerült a kategória győzelem mellett abszolútban is Világkupa-pontot szerezni, a magyar értékelésben pedig felállni a dobogóra. Minden összeállt ezen a hétvégén: ésszel tudtam versenyezni, annyit mentem, amennyit tudtam, és amennyit az autó tudott.

Számomra a mai nap már nem az élvezetről szólt, igyekeztem tartani magamat a csapattal megbeszélt stratégiához, elsősorban arra koncentráltam, hogy végigérjek. Az autó nagyon sokat kapott ezen a hétvégén, de mindent kibírt, mindenen átment, nagyon meg voltam vele elégedve. A mai “beosztós” autózás sokkal nehezebb volt, mint tegnap élvezetből versenyezni, mindenhol elspóroltam, és volt, ahol ez volt a rossz, mert így estem bele olyan gödrökbe, amik felett egyébként átrepültem volna, és ebből néha voltak hajmeresztő szituációk. Meg is lepődtem, hogy az idő ehhez képest egész jó lett, de ma tényleg minden összejött.

Ez az eredmény tekintélyes részben a szervizcsapat érdeme, mert egy kiválóan felkészített autót adtak alám, aztán tegnap délután, amikor poraiból újjá kellett építeni, megcsinálták, és ma talán egy még jobb kocsiba ülhettem be.” – nyilatkozta Gábor a célban.

A HQ Racing számára most nincs megállás: a Világkupa következő futamára mindössze két hét múlva, augusztus 25-28. között kerül sor Lengyelország északi részén, Szczecin környékén.