Bár jól indult a nap, hiszen Hangodi Zoltán az első szelektív után átvette a vezetést a T3-asok között, a nap további része nem túl sok pozitívumot tartogatott a HQ Racing számára: Hango műszaki probléma miatt a kategória negyedik, és az abszolút értékelés 28. helyére csúszott vissza, Juhász Gábor pedig egyáltalán nem tudja folytatni a versenyt.

“Az első szelektíven minden rendben volt, igyekeztem pontosan, precízen menni, jó időt autóztam, és át is vettem a vezetést a T3-as kategóriában. A másodikon már kicsit tempósabbra vettem a figurát, élveztem a pályát is és az autót is, és az időm is jó volt, de aztán előbb kaptam egy defektet, majd egy futómű probléma tette végképp tönkre a napomat. Ez van, az autót összeraktuk, holnap pedig megyek tovább, immár tét nélkül” – mesélte Hango.

“Nem voltam túl ügyes ma… Jes Munk rajtolt mögöttem a Toyotával, és már a tizedik kilométer táján utolért. Elengedtem, de a tüske azért ott maradt bennem, szóval gondoltam, ideje fokozni a tempót. Mentem hát a Toyota után, de a porában benéztem egy kanyart, és pánikszerűen fékeztem és visszaváltottam. Ezzel sikerült lefogaznom a kettest. Aztán a huszadik kilométernél kaptam egy defektet, a huszonnyolcadiknál pedig csapágyas lett a motor, valószínűleg a váltó probléma folyományaként, úgyhogy számomra sajnos ennyi volt idénre a Baja Poland” – mondta el Gábor.

A Baja Poland mezőnyére vasárnap négy rövidebb szelektív vár, egy 31 és egy 18 kilométeres pályát kell teljesítenie a versenyzőknek két-két-alkalommal.