Kategória dobogós eredménnyel nyitottak a HQ Racing pilótái a Baja Polanden: Juhász Gábor mindössze hét tized másodperc hátránnyal a második, Hangodi Zoltán pedig a harmadik helyen áll a T3-asok mezőnyében a Világkupa hetedik futamának szuperspeciálja után. Az abszolút értékelésben Gábor a 22., Hango a 24. pozícióból várhatja a folytatást.

“A fordított rajtsorrend kedvezett nekünk, mi még aránylag jó állapotú pályán tudtunk versenyezni. Igyekeztem szépen, visszafogottan végigmenni a pályán, és ennek fényében elégedett is vagyok az eredménnyel. Holnap hosszú napunk lesz, egy nagyon komoly pályán kell kétszer közel 180 kilométert teljesítenünk, ott dől majd el a hétvége” – értékelt Gábor.

“Nagyon tetszett a pálya, nagyon tetszik az egész verseny. Pár másodperc most bent maradt, mert nagyjából a pálya felétől kicsit melegedett az olaj, és inkább visszavettem, hogy ne gyilkoljam feleslegesen a motort. Holnap nagyon kemény napunk lesz, de jó kis versenyre van kilátás” – mondta el Hango.

Szombaton a mezőny ideiglenesen átköltözik Drawsko Pomorskiébe, ahol két 176 kilométeres mért szakasz vár a versenyzőkre a katonai terület híresen autógyilkos pályáin.