Rendkívül sikeresen alakult Hangodi Bendegúz számára a CEZ sorozat sosnovai állomása: a csehországi futamon egyetlen magyarként induló pilóta százszázalékos hétvégét produkált, az összes futamát megnyerte a Hondával. A HQ Racing fiatal pilótájának ez volt az első nemzetközi győzelme.

A Székesfehérvár Rallye után ezúttal egy ralikrosszos kiruccanással folytatódott a szezon a HQ Racing és Hangodi Bendegúz számára. Beni először állt rajthoz Csehországban, de a sosnovai pályán hamar otthon érezte magát – olyannyira, hogy az edzéstől a döntőig az összes futamban a leggyorsabbnak bizonyult.

„Most voltunk itt először, van egy jó kis hangulata a sosnovai pályának, amit szerintem egész jól elkaptam. Az előfutamokban nem volt reális a különbség, de a döntőben odaléptem neki, nem spórolgattam, és így a hat kör alatt hét vagy nyolc másodpercet adtam a legnagyobb CEZ-es ellenfelemnek. Eddig nem volt ekkora különbség köztünk. Mivel szinte csak balkanyar van a pályán, erre állítottuk be a kocsit, úgyhogy elég jó volt a tapadás, feküdt a pálya az autónak. Gyorsak voltunk, kihasználtuk, megnyertünk mindent, jó hétvége volt!”

A csapat egy hónap múlva ismét Csehországba látogat, ahol július 20-21-én Sedlcanyban folytatódik a ralikrosszos CEZ sorozat – remélhetőleg hasonló sikerrel.