Továbbra is sűrű a HQ Racing programja: a húsvét előtti hétvégén az ausztriai Melkbe utazott a csapat, ahol Hangodi Bendegúz élete első Zóna versenyét és idei első ralikrossz futamát teljesítette. Nem is akármilyen eredménnyel: a döntőben megszerzett második hely mellett az előfutamokban és az elődöntőben elért eredményekért is komoly mennyiségű pontot gyűjtött Beni.

A csapat keményen dolgozott, hogy a Honda készen álljon a versenyre, de nem indult jól a hétvége: szombat estére Beni belázasodott, és kétségessé vált, hogy egyáltalán rajthoz tud-e állni a vasárnapi viadalon. A fiatal pilóta végül vállalta a versenyt, és rögtön az első előfutamon a leggyorsabbnak bizonyult, ezt követően még egy második és egy harmadik idő került a neve mellé, az előfutamok utáni összesítésben pedig a második helyen állt. Az elődöntőben megnyerte a saját futamát, a döntőben pedig a második helyen intette le a kockás zászló.

„Azért jöttünk, hogy minél több pontot gyűjtsünk, és ezt a célt teljesítettük,” összegzett Beni.

A csapat versenyprogramja a húsvéti hétvégén a hagyományos máriapócsi ralikrosszos hétvégével folytatódik, ahol négy pilótával áll rajthoz a budapesti alakulat.

Fotó: Markus Karner / k-pix.at