Ismét jól teljesítettek a HQ Racing pilótái: Hangodi Bendegúz neve mellé újabb győzelem került, Nagy Kamilla pedig először jutott be a döntőbe, és rögtön a 4. helyen zárt. Hangodi Zoltánnak ezúttal kevésbé jött ki a lépés, ő 5. lett a máriapócsi versenyen.

A pünkösdi hétvégén rendezték meg Máriapócson a ralikrossz bajnokság idei harmadik fordulóját. Az első kvalifikációs futamban visszafogottan kezdtek a HQ Racing pilótái, Beni 2. lett, Hango 4., Kamilla pedig 7. A folytatás már jobban sikerült, a következő két kvalifikációs futamot Beni megnyerte, édesapja mindkétszer a 3., Kamilla pedig mindkétszer 5. lett, így az összesítésben Beni az 1., Hango és Kamilla pedig egyaránt a 4. helyen állt.
Az elődöntőben Beni ismét hozta a győzelmet, Kamilla a futamában a 2. helyet szerezte meg, így élete első döntőjében a második sorból rajtolhatott, a 4. helyet pedig a döntőben is megtartotta, élete eddigi legjobb eredményét érve el. Hango számára sajnos nem alakult ilyen pozitívan a verseny vége, egy hiba után csak az 5. helyet tudta megszerezni a döntőben, de rögtön vigasztalódhatott is látva, hogy Beni újabb győzelmet szerzett, s ezzel átvette a vezetést a bajnoki tabellán.

„Az első előfutam nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, ott nem voltam összeszedett. A következőre viszont összekaptam magam, és utána úgy ment minden, ahogy terveztem, és ahogy elvártam magamtól. Ismét maximális pontszámmal sikerült zárni a hétvégét, de most nem voltak olyan szoros csaták, mint Kakucson. Ilyen szempontból a szombati nap volt a keményebb, vasárnap igazából kevesebb volt a harc. Most egy hosszabb, nagyjából két hónapos szünet következik, utána pedig Nyirádra megyünk, ahonnan jobbára pozitív emlékeim vannak még a junioros időszakomból” – értékelt Beni.

Kamilla is jókedvűen mesélt a hétvégéről: „Nagyon tetszett a verseny, összeállt minden, és természetesen örülök az eredménynek is. Végig a középmezőnyben tudtam menni, a saját tempómat tudtam autózni komolyabb hiba nélkül. Az elődöntőben sikerült második helyen bejutnom, ami a második sort jelentette életem első döntőjében, egyszerűen hihetetlen volt. Jól éreztem magam, jó volt az autó, ez a hétvége úgy ahogy volt, jó volt.”

Hango ezúttal nem volt annyira elégedett, mint a kakucsi verseny után. „Sajnos hibáztam, és itt nem fér bele hiba. Nem voltam igazán összeszedett, és hiányzott a gyakorlás is ezen a pályán. A döntőben nem sikerült jól a rajtom, de ott voltam közel a többiekhez, gondoltam kimegyek rögtön jokerre, de nem számoltam azzal, hogy Szabó Szilárd is kimegy a harmadik helyről, és addig hezitáltam, hogy végül akkora lendülettel estem be a murvára, hogy majdnem nekimentem a gumifalnak. Ott sokat vesztettem, négy-öt másodpercet simán, és ott el is úszott a versenyem” – mondta el az idősebbik Hangodi.

A ralikrossz bajnokságban most hosszabb szünet következik, legközelebb július 14-15-én bőgnek fel a motorok, amikor Nyirádra látogat a mezőny.