A szombati kicsit visszafogottabb nap után vasárnap parádéztak a HQ Racing pilótái: Hangodi Bendegúz győzött, Hangodi Zoltán és Nagy Kamilla pedig a harmadik helyet szerezték meg a kategóriájukban, Kamilla ráadásul először állhatott fel a dobogóra.

A csapat számára vasárnap a harmadik előfutamokkal indult. Először a juniorok kerültek sorra, és Kamilla a kiváló harmadik időt érte el, az előfutamok után a hatodik helyen állt. Az elődöntőben a futamában a harmadik lett, így bekerült a döntőbe, ahol az ötödik helyről rajtolhatott, viszont az igen eseménydús futam végén a harmadik helyen hozta be a célba a Suzukit. „Eleinte örültem az esőnek, de nem voltak könnyűek a körülmények. Az előfutamokra mindenesetre egész jól belerázódtam, és két hatodik hely után az utolsó előfutamban harmadik lettem. Az elődöntőben a futamomban harmadik lettem, így a döntőben az ötödik helyről rajtolhattam.

A döntőben a rajtot nem tudom, hogy éltük túl, ott hárman nagyon egymásra találtunk, és a továbbiakban is elég kocsitörős volt a futam. Sikerült elfordulnom harmadiknak, de aztán hátulról és oldalról is kaptam ütést, és visszaestem. Miután kimentem jokerre, elöl volt egy kis kakaskodás, és tudtam, hogy sikerült, előrébb jönnöm, de amikor célba értünk, fogalmam sem volt, hányadik vagyok, csak később tudtam meg, hogy benne vagyok az első háromban. Azt hiszem, még mindig nem fogtam fel teljesen, hogy megszereztem az első dobogós helyezésemet. A csapatmunka egész hétvégén tökéletes volt, szeretném megköszönni a csapatnak és a családomnak.”

A Mazda MX-5 Kupában Hango a harmadik előfutamban kissé elrontotta a rajtot. A futamát ennek ellenére is megnyerte, viszont csak a negyedik idő került a neve mellé, így a döntőben ebből a pozícióból kellett rajtolnia. „Egyre jobban ment a versenyzés, egyre jobbak lettek az időim, és a harmadik előfutamban sikerült Benyót és Ficzát is lerajtolnom. A döntőben a negyedik helyről indultam, de megint jól sikerült a rajtom, és amikor az első kanyarban Ficza hibázott, be tudtam bújni mellé, és sikerült elfordulnom harmadikként. Utána próbáltam tartani a tempót a többiekkel, és viszonylag simán bejöttem a harmadik helyen. Elégedett vagyok az eredményemmel, de legalább ennyire örülök a csapat teljesítménynek, hiszen Beni győzött, Kamilla pedig először állhatott fel a dobogóra – ennél jobban aligha végződhetett volna a hétvége.”

A Magyar Kupa mezőnyében Beni a felszáradó pályán egyre inkább magára találó Hondával a harmadik előfutamot és az elődöntőt ismét a második idővel zárta. A döntőt így szintén a második helyről kezdhette meg, de a verseny végén már őt intették le elsőként. „Erre az eredményre nem számítottam a tegnapi nap után. Napközben elállt az eső és kezdett felszáradni a pálya, a döntőre már a legnagyobb része csontszáraz volt, csak pár helyen voltak csúszós pontok. Így [Laczkó] Lehel gumielőnye is csökkent, de a leggyorsabb köre még így is gyorsabb volt az enyémnél, viszont a döntőt én tudtam jobban összerakni. A kocsi beállítása nagyon jól sikerült, még az esős körülmények között is jobban működött a Honda, mint vártam. Az eredménynek nagyon örülök, főleg mivel a szombati nap dacára sikerült két ponttal többet gyűjtenem, így a Magyar Kupa 1600-as kategóriájában is átvettem a vezetést.”

A ralikrossz bajnokság következő állomására nem kell sokat várni: két hét múlva, szeptember 7-9-én a KakucsRingen bőgnek fel ismét a motorok.