Hangodi Bendegúz a két második hellyel a második, Nagy Kamilla egy ötödik és egy kilencedik hellyel a nyolcadik helyen áll Máriapócson a ralikrossz bajnokság utolsó hétvégéjének szombati versenynapja után. Beni számára nagy tétje van a szezonzárónak: két pontos előnnyel érkezett az utolsó versenyre, és célja nem is lehet más, mint a bajnoki cím megszerzése, ez viszont kemény feladatnak ígérkezik…

A csapat tudta, hogy a mindössze két pontos előnnyel nagyon kemény meccset kell vívnia Beninek a végső sikerért, de hát a bajnoki címet nem adják ingyen. A szombati napon mindkét előfutamban a második helyen végzett a HQ Racing pilótája, így óvatosan értékelt a nap végén: „Sikerült gyorsulnunk, közelebb jöttünk [Laczkó] Lehelhez, de még mindig tempóelőnyben van, szóval egyelőre még keresem, hogyan tudnék rajta fogást találni. Megpróbálom kihozni a maximumot a vasárnapi futamokból, majd meglátjuk, mire lesz elég.”

A vasárnapi program a harmadik kvalifikációs futamokkal indul 10:05-től, az elődöntőkre 13 órától, a döntő futamokra pedig 15 órától kerül sor Máriapócson.