A hétvégén az ausztriai Greinbachban kerül sor a ralikrossz bajnokság ötödik futamára. A HQ Racing színeiben Hangodi Zoltán (Mazda MX-5, Mazda MX-5 Kupa), Hangodi Bendegúz (Honda Civic, Magyar Kupa) és Nagy Kamilla (Suzuki Swift, Junior Kupa) is ott lesz a rajtnál – bár az indulás előtt akadtak izgalmak a csapat háza táján…

Nem várt és nem túl kellemes izgalmakkal indult a greinbachi versenyhétvége a HQ Racing számára: Beni Hondáján szinte a verseny előtti utolsó pillanatban jelentkezett egy olyan probléma, amely még az indulását is veszélybe sodorta:

„Kettétört a szeleptányér a hengerfejben, és csak péntek hajnalban, valamivel éjfél után sikerült beindítani az autót. Nagyon sokat dolgoztak a fiúk, hogy elindulhassak, ezúton is köszönöm Bélának, Gyurinak és Harsányi Zolikának, hogy mindent megtettek. Ez egy váratlan probléma volt, és komolyabb baj is lehetett volna belőle, sokkal jobb, hogy most jött ki, nem a verseny alatt, szóval a szerencsétlenségben mégiscsak volt egy kis szerencsénk. A hétvégére sok esőt mondanak, úgyhogy erre készültünk, majd meglátjuk, mi lesz” – mondta el Beni.

Az ausztriai Greinbachban szombaton délelőtt 10 órakor kezdődnek az első szabadedzések, majd 13 órakor a második szabadedzések. Az első előfutamokra 15 órától kerül sor, néhány kategória pedig a második előfutamokat is teljesíti 17 órától. A többiek számára vasárnap reggel 8 órakor folytatódik a verseny, majd 09:30-tól következnek a harmadik előfutamok. Az igazi izgalmakra azonban várni kell a délutánig, 13 órakor kezdődnek az elődöntő futamok, amelyeket a döntők majd a díjkiosztó követ.