Egy kalandos verseny végén Hangodi Bendegúz a második helyre hozta be a Hondát, édesapja, Hangodi Zoltán pedig a hatodik helyen zárta első versenyét a Mazdával Máriapócson.

Hango az idei szezonra kategóriát váltott, s a Nissan helyett immár egy Mazdát terelget az MX5 Kupában. „Nagyon tetszik a kocsi! Sajnos a többiekkel ellentétben én nem tudtam tréningezni vele, és négy kör alatt nem lehet megtanulni az autót, de az már most látszik, hogy lesz vele helyem az élmezőnyben, szerintem lesz dobogós eredményem még az idei szezonban. Bár hibázgattam, körről körre javultak az időim, és azt hiszem, a látványra sem lehetett panasza a nézőknek. Elég kalandos hétvégénk volt, főleg Beninek, de elégedetten megyek haza” – mesélte Hango, aki a hatodik helyet szerezte meg a szezonnyitón.

Beni maradt annál a Hondánál, amellyel a tavalyi szezonban versenyzett, és egy második hellyel kezdte az új évadot a Magyar Kupa értékelésében. „Az időjárás most nem a mi oldalunkon állt, de nem akarom erre fogni, én sem mentem úgy, ahogy szerettem volna. A felkészülés nem úgy sikerült, ahogy terveztem, nagyon sokat voltam az elmúlt egy hónapban a műhelyben, de így is csak az utolsó pillanatban készült el az autó. Az első előfutamban pont kifogtam azt, amikor épp eleredt az eső, és a legcsúszósabb volt a pálya. A másodikra próbáltuk az autót az esőhöz állítani, de sajnos volt egy hibám, így csak harmadik lettem. A harmadik előfutamban esős beállítást használtunk, de egy pillanat alatt felszáradt a pálya. Abban a futamban elég sokat hibáztam, és csak ötödik lettem, ráadásul az autó is elég sokat kapott.
A döntőre aztán egész jól összeállt minden, de egyszer kicsúsztam, és ezzel sokat, talán két-három másodpercet is vesztettem. A utolsó körre azért sikerült egész jól feljönnöm, úgy fél másodperc környékén lehetett a különbség a végén. Nem egészen ilyen szezonkezdésről álmodtam, de az biztos, hogy a következőn versenyre jobban fel fogok készülni”
– értékelt Beni.

A HQ Racing pilótái legközelebb a hazai ralikrossz bajnokság következő futamán állnak rajthoz, amelyre nagyjából egy hónap múlva, május 5-6-án kerül sor a Kakucsringen.