Bár nem a tervek és remények szerint alakult a ralikrossz bajnokság utolsó futama a HQ Racing versenyzői számára, Hangodi Bendegúz ezüstérmes lett a Magyar Kupában, Nagy Kamilla pedig egy hetedik hellyel zárta a 2018-as ralikrossz szezont Máriapócson.

A szezon során harmadszor látogatott el a mezőny Máriapócsra, a Rabócsi Ringre, ahol azonban cseppet sem volt könnyű dolga a HQ Racing fiatal pilótáiak. Nagy Kamillát egész hétvégén egészségi probléma hátráltatta, végül a hetedik helyen zárta a hétvégét.

„Már a szabadedzések sem mentek igazán jól, ehhez valószínűleg az is hozzájárult, hogy az utolsó pillanatban, az orvostól estem be a versenyre, és előtte két napig az ágyat nyomtam. Az első előfutam egész jól sikerült, ötödik lettem. A másodikban a murván kicsit hibáztam, Farkas Csabival egy kicsit össze is értünk, és így mind a ketten mentünk a lecsóba, kilencedik időm lett. a harmadik előfutam nem volt vészes, de igazán jó sem, ott hetedik lettem. Az elődöntőben az utolsó előtti körig a második helyen mentem, láttam, hogy csata van mögöttem, úgyhogy figyeltem a visszapillantómat, hogy van-e már egy jokernyi előnyöm. De nem mentem ki akkor, amikor a megérzésem diktálta, csak egy körrel később, és ez sajnos rossz döntésnek bizonyult, mert a murván kicsúsztam és a jokerem sem lett a legtökéletesebb, úgyhogy negyediknek értem vissza. Fájdalmas egy hétvége volt ez zárásnak, de úgy érzem, sokat fejlődtem a szezon folyamán, főleg az utolsó három-négy versenyen, ebből tudok fejlődni és építkezni jövőre” – értékelt Kamilla.

Beni számára hatalmas volt a tét, hiszen a verseny előtt két pontos előnnyel vezette a Magyar Kupa értékelését, azonban azt már ekkor tudni lehetett, hogy a bajnoki cím megszerzése nagyon kemény dió lesz. Ennek ellenére az esély egészen a döntő második köréig megmaradt, ekkor azonban olyan dolog történt, amire senki sem számított.

„Lehel megint nagyon gyors volt egész hétvégén, de mindketten tudtuk, hogy a döntőben fog eldőlni minden. Rögtön az első körben kimentem jokerre, és tudtam, hogy nagyon közel leszel Lehelhez. A második körben az egyik versenyzőtársam jött vissza jokerről, láttam, hogy el tudok menni előtte, és úgy gondoltam, nem akar beleszólni a bajnoki címért vívott harcba, de összeakadtunk, lefordult a gumi a kerékről, és ott vége lett mindennek. Ez nagy csalódás, nem csak az eredmény miatt, hanem mert így dőlt el, pedig nagyon szoros lehetett volna a meccs. Gratulálunk Lehelnek a bajnoki címhez, köszönöm, a csapatnak, a családomnak és a szponzoroknak, hogy egész évben mellettem álltak, és innentől készülünk a következő szezonra” – mondta el Beni.