Utoljára láthatták a nézők a ralikrossz bajnokságban Hangodi Zoltánt a kakucsi hétvégén: a pilóta ezentúl inkább fia versenyzésének támogatására koncentrál, és a következő szezonban visszatér eredeti sportágához, a terepralihoz. Kakucson Hangodi Bendegúz második lett, Nagy Kamilla pedig épp csak lemaradt az elődöntőről, a 13. helyen végzett.

Kamillának a kiválóan sikerült greinbachi verseny után Kakucson nem igazán akart kijönni a lépés, a szombati 8. és 12. idő után a vasárnap megrendezett harmadik előfutamban megforgatták, és csak a 13. idővel ért célba, s ezzel elszállt az esélye az elődöntőben való szereplésre. „Nem volt túl sok szerencsénk ezen a hétvégén, de nem akarom másra fogni, én sem voltam a legjobb formában. Elég mozgalmas volt a verseny, voltak koccanások, volt, hogy beforgattak, nem mondhatnám, hogy igazán élvezetes volt a hétvége. Amikor megforogtam, már láttam, hogy esélytelen bárkit is utolérnem, de nem sokkal maradtam le az elődöntőt érő eredményről. Ez bosszantó, de majd legközelebb jobb lesz!” – mondta el Kamilla.

Beninek sem ez volt a legpozitívabb versenye: a szombati harmadik és második hely után a vasárnapi harmadik előfutamban ismét az ezüstös pozícióban ért célba, majd ugyanezt az eredményt ismételte meg az elődöntőben és a döntőben is. „Ezen a hétvégén Lehelnek olyan tempója volt, hogy egyszerűen nem lehetett megverni. Ebben a hétvégében most ennyi volt, a második hely a legjobb, amit ebből most kihozhattam. Ezzel sajnos mindössze két pontra olvadt az előnyöm a bajnokságban az utolsó futam előtt, úgyhogy Máriapócson muszáj mindent beleadni és nyerni. Ehhez minden mást háttérbe szorítva fizikailag és mentálisan is nagyon fel kell készülni, és az autót is igyekszünk a lehető legjobb formába hozni” – összegezte a hétvégét Beni.

Édesapja, Hango számára egy korszak lezárását jelentette a kakucsi verseny, de sajnos benne sem hagyott pozitív szájízt a futam. A szombati két ötödik hely után a harmadik előfutamban a harmadik idővel végzett, azonban a döntőben kizárták, miután „összeakaszkodott” egyik versenyzőtársával. „Sajnos ez nem a mi hétvégénk volt, semmilyen tekintetben. Nem voltam százszázalékos egészségileg sem, de bizonyos történések lelkileg is megviseltek. Sajnos itt az MX5 Kupában most nem olyan a hangulat, hogy szívesen maradnék, úgyhogy el kellett gondolkoznom, hogyan tovább, és úgy döntöttem, hogy ez volt az utolsó hétvégém a ralikrosszban. Nekem eleve furcsák az ilyen sprint jellegű versenyek, furcsa, hogy szinte egész nap csak várakozunk, én inkább a hosszú távú versenyeket szeretem. Az a tervem, hogy jövőre visszamegyek a terepraliba, az az én igazi világom, és ott vannak a terveim, a ralikrosszban pedig inkább Beni versenyzését támogatom a továbbiakban. Sok szép pillanatom volt az itt töltött idő alatt, de azt hiszem, ennyi elég volt” – nyilatkozta Hango.

A ralikrossz bajnokságból még egy futam van hátra: az idei utolsó máriapócsi megmérettetésre egy hónap múlva, október 6-7-én kerül sor.