Tökéletesen kezdte a ralikrossz bajnokság slovakiaringi szezonzáróját Hangodi Bendegúz, a HQ Racing pilótája: mindkét szombati előfutamot sikerült megnyernie a Honda volánjánál. Édesapjának, Hangodi Zoltánnak viszont ismét nem volt túl sok szerencséje: bár az utolsó utáni pillanatban sikerült összerakni a Nissant, egy pénteki műszaki probléma megpecsételte a hétvége további részét.

Fotó: Máté Zsolt

„Eddig minden jól sikerült, ma mindkét előfutamot megnyertem. A második volt a nehezebb, mert épp annyira volt esős és párás az idő, hogy nedves, nyálkás, csúszós legyen a pálya. Volt egy olyan rész, ahol gyakorlatilag nem lehetett elfordulni, szóval a nap mottója talán az lehetett volna, hogy a kevesebb több. Holnap van még hátra egy előfutam, utána pedig már az elődöntő és a döntő következik. Amit ki lehet hozni azt megpróbálom kihozni a vasárnapból, és remélem, hasonlóan jól sikerül majd, mint a mai nap” – számolt be a szombati napról Beni.

Vasárnap a harmadik előfutamokkal folytatódik a program reggel 7:30-tól. 10:30-tól a versenyzői felvonulást láthatják a nézők, majd pedig következnek az igazi izgalmak: 11:30-tól az elődöntőkre, 13:45-től pedig a döntő futamokra kerül sor. A hétvégét (és az idei szezont) 16:30-tól a díjkiosztó zárja.