Ennél jobban nem sikerülhetett volna a ralikrossz bajnokság máriapócsi futama Hangodi Bendegúz számára: a fiatal pilóta az összes előfutam és az elődöntő megnyerése után a döntőben is diadalmaskodott, ráadásul ezzel a győzelemmel egy futammal a sorozat vége előtt feljött a második pozícióba a bajnoki tabellán.

„Nagyon kellett már ez, hiszen legutóbb talán még a juniorban tudtam nyerni. Kifogástalan hétvégém volt, tökéletesen működött az autó, nagyon jó volt a sebessége, és nagyon feküdt a pálya a kocsinak is és nekem is. A jokernél nagyon észnél kellett lenni, és akadtak csetepaték a mezőnyben, de szerencsére én elöl ezekből kimaradtam, gyakorlatilag karcmentes volt az autó a verseny végén” – mondta el Beni.

Édesapjának, Hangodi Zoltánnak már nem volt ennyire pozitív hétvégéje: „Volt egy kis műszaki problémám, a szabadedzésen gond volt a befecskendezővel, majd később sajnos a motorral is, így nem tudtam szinte semmit menni. Viszont Beninek százszázalékos hétvégéje volt, úgyhogy most nagyon boldog vagyok!” – értékelt Hango.

A hazai ralikrossz bajnokságból még egy futam van hátra, az október 21-22-i szlovákiai futam előtt azonban Benire még vár egy különleges kihívás. Hogy pontosan mi is ez, az egyelőre még maradjon meglepetés…