Nem adták ingyen a győzelmet – a Hangodi Bendegúz, Bunkoczi László kettős megdolgozott érte, méghozzá keményen! A rali országos bajnokság nyitóversenye tartogatott bőven kihívásokat: a helyenként rettentően trükkös pályától kezdve a harcos ellenfeleken keresztül egészen a szeszélyes időjárásig. Hangodi Bendegúz egymás után vette az akadályokat, fiatal kora ellenére nagyon kiegyensúlyozottan versenyzett, és a végén megnyerte nemcsak a Peugeot 208 Rally Kupa küzdelmeit, hanem a kétkerékhajtásúak (2WD) viadalát is a Boldogkő ralin.

„Egyelőre úgy érzem, ez túl szép, hogy igaz legyen, rögtön utána pedig az a gondolat kúszik a fejembe: nagyon sokat kell még tanulni ahhoz, hogy igazán jók legyünk – értékelt Hangodi. – Nem volt könnyű nap, a siker titka talán a gumiválasztás volt, amit mi végig eltaláltunk, mindig a körülményeknek megfelelő abronccsal mentünk ki a szervizparkból. Gyorsaságiról gyorsaságira próbáltam fejlődni, és ennek még nincs vége, hiszen hamarosan következik a telemetria elemzése.”

A párosnak egyetlen rumlija volt egész nap, az első kör utolsó gyorsaságiján, ötszáz méterrel a cél előtt leestek az útról, de szerencsére a pilótának sikerült korrigálnia.
„Laci megfenyegetett, hogy még egy ilyen, és kiszáll mellőlem, úgyhogy megbeszéltük, a második körben ezt másképp csináljuk, és be is tartottuk – mosolygott Hangodi. – Bevallom őszintén, elsőre nem számítottam ilyen jó eredményre, hiszen húsz kilométert, ha mentünk a verseny előtt. De minden klappolt, a Rally4-es Peugeot-ról pedig csak szuperlatívuszokban tudok beszélni: meggyőző a motorereje, jó a kanyarsebessége, és nagyon stabil – biztonságosabban lehet vele gyorsan menni.”

A fiatal raliversenyző számára sok volt az újdonság ezen a hétvégén: az autóval, a navigátorral és ezeken a pályákon is ez volt az első futama – és most már elmondhatjuk, minden ismeretlen körülményhez nagyon gyorsan és jól alkalmazkodott. Rutinos navigátora, Bunkoczi László is fülig érő szájjal nyilatkozott a boldogkőváraljai vár tövében lévő célban.
„Ennél jobb kezdést álmodni sem lehetett volna, úgyhogy most lehet egy kicsit örülni, és talán ünnepelni is, de holnaptól muszáj folytatni a felkészülést, mert magasra tettük a mércét – mondta Bunkoczi. – Nem adták ingyen ezt a győzelmet, nagyon gyors pilótákkal mérkőztünk meg érte, de volt türelmünk mindig kivárni a megfelelő pillanatot a taktikával és a kerékcserével egyaránt. Ez jó alap, de hosszú út áll még előttünk.”

BOLDOGKŐ RALI, AZ OB 1. FUTAMA
Peugeot 208 Rally Kupa: 1. Hangodi Bendegúz, Bunkoczi László (Prestige Motorsport, Peugeot 208 Rally4) 1:0:45.1, 2. Trencsényi V., Szegedi (Extrém Sport Team, Peugeot 208 Rally4) 1:01.5 perc hátrány, 3. Vogel, Notheisz (Roger Racing, Peugeot 208 Rally4) 2:14.1 p h.