A hét végén Nyíregyháza környékén adnak randevút egymásnak Európa legjobb ralipárosai, s a Rally Hungary mezőnyében megméreti magát a Hangodi Bendegúz, Bunkoczi László kettős is. Nincs nyomás rajtuk, az egyetlen céljuk, hogy élvezzék ezt a pokoli nehéznek ígérkező Európa-bajnoki futamot.

„Tavaly is nagyrészt ezeken a pályákon versenyeztünk, nekem tetszenek, és az idén talán az időjárás is kegyesebb lesz hozzánk – mondta Hangodi Bendegúz, aki jelenleg második helyen áll a Peugeot 208 Kupában, a kétkerékhajtású mezőnyben pedig harmadik. – Tavaly nyálkás, csúszós utakon autóztunk, de most nem mondanak esőt, ami azért valamennyire megkönnyíti majd a dolgunkat, igaz, a defektveszélyre így is nagyon kell figyelni. A múlt hétvégi Kazincbarcika rali jó kis felkészítő verseny volt: az ittenihez hasonló pályákon gyűjtöttünk tapasztalatot, beállítottuk az autót, és jól éreztük magunkat. Maximalista vagyok, de azt hiszem minden szempontból jól felkészültünk erre a versenyre. Nincs elvárás magunkkal szemben, legfeljebb annyi, hogy a lehető legstabilabban autózzunk. Nagyon erős mezőny gyűlt össze, annyira, hogy szerintem nagy szó lesz, ha valaki két gyorsaságit meg tud nyerni. De ugye tudjuk, a Dakaron is volt olyan, hogy Peterhansel szakaszgyőzelem nélkül nyerte meg a versenyt. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy az előttünk álló hétvégén is az nyer majd, aki a legkiegyensúlyozottabb.”

Rutinos navigátora, Bunkoczi László hozzátette, több mint két évtizedes pályafutása során nemigen volt példa arra, hogy tesztversennyel, majd még egy teszttel készüljenek egy hétvégére, s hogy minden ennyire klappoljon. „Nagyon érdekel, hogy a húsz R4-es kocsiból álló mezőnyben – amelyben nagyon sok a külföldi – mire lesz elég, amit mi tudunk. A Rally Hungary nagyon nagy kihívást jelent, de itthon vagyunk, és ez segíthet. A pályabejárás jó hangulatban zajlott, kíváncsian várjuk a versenyt” – mondta Bunkoczi.

A Rally Hungary pénteken 18 órakor az ünnepélyes rajtceremóniával kezdődik Nyíregyháza főterén, majd egy látványos szuperspeciállal folytatódik a Rabócsiringen. Az igazi küzdelem csak ezután kezdődik, szombaton 6, vasárnap 7 gyorsasági szakaszt teljesít a mezőny. Az össztáv 966.88 km, ebből a gyorsasági szakaszok hossza: 192.01 km.