Legutóbb Egerben az első ralis dobogót ünnepelte Hangodi Bendegúz, de az első győzelem se váratott sokat magára: navigátorával, Patkó Gáborral ők bizonyultak a leggyorsabbnak a Peugeot 208 Kupa mezőnyében a Vértes Rallyn.

A futam előtt Beni száraz és főképp unalmas versenyt szeretett volna. Az első kívánságot az égiek teljesítették, a másodikról Beni és Gábor maguk gondoskodtak. A tempót végig a célba érést szem előtt tartva igyekeztek belőni, ez a verseny nagy részében 2-3. időket jelentett, s végül egy nagyjából eseménytelen futam végén egy karcmentes Peugeot 208-ast parkoltak le a célban. És a hab a tortán még csak ezután jött: kiderült, hogy az egyenletes (és kalandmentes) versenyzés meghozta az első győzelmet, ráadásul a Power Stage megnyerésével maximális pontszámmal zárta a Vértes Rallyt a HQ Racing párosa.

Beni fáradtan, de fülig érő szájjal summázta a móri hétvégét: “Szombaton mondott mindenki mindent, hogy milyen idő lesz, de végül többé-kevésbé száraz verseny volt. Csak reggel szitált az eső, de akkor a fehér aszfaltos részeken nagyon észnél kellett lenni, mert rettenetesen csúszott. Így az első kör elég kalandos volt, sokat csúszkáltunk, ráadásul a gumi sem működött igazán acélosan. A második körben aztán már nyomultunk, konstans 2-3. időket autóztunk. A harmadik körben az első gyorsot leküldtük, de miután [Tábori] Ákoséktól így is kaptunk, úgy döntöttünk, hogy Csákberényt ezúttal elspóroljuk. Az utolsó gyorsra kicsit felszívtam magam, azt meg is nyertük. A célban úgy gondoltuk, hogy Németék kiesése után másodikak vagyunk, Viszlóéktól tudtuk meg, hogy Ákoséknak problémája van, és mi nyertünk. Először nem is hittük el, hogy megint úgy lépünk előre egyet, hogy az utolsó gyorsaságin van valakinek gondja, de ez a rali. Összességében ennél jobb hétvégét el sem tudtam volna képzelni, a kocsi karcmentes, nagyon jól éreztük magunkat, és fullpontos hétvégét zártunk, hiszen a Power Stage-győzelmet is behúztuk.”

Gábor sem volt kevésbé lelkes: “Maximális a boldogság! Úgy érzem, megküzdöttünk ezért a győzelemért. Kicsit persze az ölünkbe is esett, de célba kellett érni, és ez most nekünk sikerült a legjobban. Nehéz verseny volt, mert az időjárás folymatosan kavarta a kártyákat, de jól választottunk gumit, jó ütemben cseréltünk kereket, működött minden. Beni unalmas versenyt akart, azt meg is kaptuk. Jó lenne még sok ilyen!”

Négy hét múlva az év talán legfontosabb megmérettetése következik a HQ Racing párosa számára: a november 6-8-án sorra kerülő Nyíregyháza Rally egyben Európa-bajnoki futam is.