A hétvégi nyíregyházi verseny nem csupán az Európa-bajnokság, de a hazai bajnokság Peugeot 208 Kupájának záró futama is. A HQ Racing fiatal párosa, Hangodi Bendegúz és Patkó Gábor a Vértes Rallyn megszerzett győzelmükkel pontegyenlőséggel az élről várják a III. Nyíregyháza Rallyt, ettől függetlenül céljuk és taktikájuk nem változott.

A tavalyi nyíregyházi versenyről nem igazán vannak kellemes emlékei Beninek, de idén, úgy tűnik, minden adott ahhoz, hogy jóval pozitívabb szájzzel zárhassa a rali Európa-bajnokságba (ERC) is beleszámító versenyt, ami a Peugeot Kupások számára az utolsó pontszerzési lehetőség lesz idén. Márpedig Beni és Gábor az egy hónappal ezelőtti győzelmükkel pontegyenlőséggel az élre jöttek fel a kupás értékelésben, így a szezonzárón elvben bármi lehetséges, de a fiúk nyomás helyett inkább felszabadultságot éreznek a rajt előtt.

“Nincs bennünk bizonyítási vágy, ugyanaz lesz a taktikánk, mint eddig. A pályák tetszenek, de nem lesz könnyű a verseny. Mi csak a magyar bajnoki értékelésbe neveztünk, tehát csak szombaton megyünk, de így is keménynek ígérkezik egy nap alatt a kétszer négy gyorsasági.
Tavaly rögtön az első gyorsaságin gondunk volt, szuperralival tudtuk csak folytatni, de sokat tanultam abból a versenyből és azóta is. Ráadásul az extrém időjárás miatt akkor a túlélésről szólt az egész, idén jobb körülmények várhatók, és a rendezők is változtattak pár dolgon, úgyhogy szerintem sokkal jobb és élvezhetőbb lesz az idei verseny.
A bajnoksággal nem foglalkozunk, nincs rajtunk semmilyen plusz nyomás, a fő célunk most is az, hogy jó itinert írjunk, és stabilan behozzuk az autót a célba”
– fogalmazott Beni a tőle megszokott higgadtsággal.

“Tényleg lekerült rólunk a nyomás, nincs most bennünk az a bizonyítási vágy, mint eddig. Úgy lesz, ahogy lennie kell, mi saját magunkkal, a saját versenyünkkel foglalkozunk. Tesszük a dolgunkat ugyanazzal a taktikával, mint egész évben, és majd a végén meglátjuk, hogy ez mire lesz elég” – tette hozzá Gábor.

A péntek délutáni nyíregyházi rajtceremónia után még aznap egy látványosnak ígérkező szuperspeciállal hangolnak a párosok a máriapócsi Rabócsiringen. A valódi akció azonban szombaton következik, amikor négy gyorsaságit kell teljesítenie a mezőnynek két-két alkalommal, melyek között akad csaknem 24 kilométeres is. A célceremóniára szombaton 19 órától kerül sor Nyíregyházán.