A rendkívül sikeres pénteki nap után a szombati versenynap a tervezettnél jóval korábban ért véget a Hangodi Bendegúz – Molnár Zsolt duó számára. A HQ Racing párosa az első gyorson csúszott árokba, és sajnos nem tudták befejezni a szakaszt. Az autót viszont sikerült megjavítani, így vasárnap folytatják a versenyt Beniék.

„Esőgumit tettünk fel, ami jó választásnak bizonyult, mert tök jól tapadt. Viszont volt egy jobbos, kicsit lefelé, ami nagyon le volt vágva, nagyon ki volt hordva az ázott murva, és hirtelen mintha korcsolyapályán találtuk volna magunkat, abszolút megszűnt a tapadás. Nem tudtam bevenni a kanyart, és nagyjából 35-40-nel belecsúsztunk az árokba. Utólag tudtuk meg, hogy nagy szerencsénk volt, mert az utánunk jövő versenyzőtársunk majdnem ránk esett, és volt, aki fel is borult ugyanott. A nézők nagyon jó fejek voltak, és kitoltak minket. Az autón szinte nem is látszott sérülés, viszont sajnos a hűtőnél letört egy egycentis műanyag pöcök, és kifolyt a víz. Újratöltöttük, próbáltunk kijönni a gyorsról, hogy ne késsük ki az időnket, de szinte méterekkel a cél előtt elfogyott a vizünk, és kénytelenek voltunk kiállni, hogy ne gyilkoljuk szét a motort. Egy letört fadarabbal bedugaszoltuk a lyukat, és lábon visszahoztuk az autót a szervizbe. Szerencsére nem lett hengerfejes, úgyhogy holnap SuperRallyval tovább tudunk menni. Az biztos, hogy holnap sem fogunk unatkozni, mert nagyon nehéznek ígérkeznek a pályák és az időjárási körülmények is, de mindenképpen szeretnék beérni a célba” – mesélte Beni a nap történéseit.

Holnap még hét gyorsasági vár a mezőnyre a Nyíregyháza Rallyen, amely nem csupán a magyar bajnokság, de az ERC szezonzárója is, köztük a csaknem 28 kilométeres Telkibánya – Újhuta, amely különösen keménynek ígérkezik.