Csapatunk története

Sikeres quados pályafutása után Hangodi Zoltán 2013-ban nagy fába vágta a fejszéjét: csapatával az autós mezőnyben, azon belül is a T3-asok között próbált szerencsét. A HQ Racing úttörőnek bizonyult a Yamaha Klement Mosquitóval az akkor még nagyon friss T3-as kategóriában, és hamar kiderült, hogy a szlovák-magyar kooperációban készült könnyű buggy nem csupán igazi nézőcsalogató, de versenyképes is.

2014-ben elkészült a második Moquito is, amellyel 2015 óta Juhász Gábor versenyez. A két T3-as gép nem csupán a magyar bajnokság futamain mérette meg magát, de egy-egy Világkupa-futamon is feltűntek, s rendszerint komoly eredményekkel tértek haza. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Hango a magyar bajnoki és CEZ bajnoki címek mellett Világkupa ezüstérmet is szerzett a kategóriában, Gábor pedig T3-as magyar bajnoki cím és Világkupa-futamgyőzelem mellett abszolút 7. hellyel is büszkélkedhet a legrangosabb terepes sorozatban.

2014 végétől a HQ Racing a tereprali mellett a ralikrosszban is aktív, ebben a sportágban Hango mellett fia, Hangodi Bendegúz versenyez a csapat színeiben. A fiatal pilóta már az első szezonjában futamgyőzelemmel hívta fel magára a figyelmet. Beni egy évvel később az autókrosszba is belekóstolt, s rögtön egy dobogós helyezéssel debütált.